Miért fontosak a szivattyúk a ház körül?

2019.09.24.

A kertes házzal rendelkezők pontosan tudják, hogy a házat övező környezet rendben tartásához olyan berendezések és eszközök szükségesek, amelyek a hatékonyságot növelik. Nem csak a kerti feladatok ellátásakor bizonyulnak azonban hasznos választásnak a szivattyúk, hanem például az ingatlan vízellátásához is.

A minőségi szivattyúk napjainkban minden korábbinál szélesebb választékban elérhetőek. Az ismert márkák készülékeivel biztosan nem lőhetünk mellé, ezek ugyanis hosszú évek tapasztalataira alapulva alakultak ki, és fejlődtek az igényeknek megfelelően. A szivattyúk munkájára elsősorban az ingatlan vízszükségletének biztosításakor gondolunk. Fontos azonban az optimális teljesítmény és beállítás, hiszen csak így érhető el, hogy megfelelő víznyomás legyen az ingatlanon belüli és kívüli vízvételezésnél. A kerti öntözés során elmaradhatatlan a szivattyú alkalmazása, pláne, ha automata öntözőrendszer mellett tesszük le a voksot. A zöldellő gyep, a gazdagon termő konyhakert és persze a virágok üdesége csak úgy képzelhető el, ha gondoskodunk a növények rendszeres vízzel történő ellátásáról.

Persze a szivattyúk szükséghelyzetben is nélkülözhetetlenek, ugyanis egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a csatornarendszer nem tud megbirkózni a feladattal. Ilyenkor nincs más hátra, mint az, hogy mihamarabb kiszivattyúzzuk az elöntött garázst, pincét, kertet. Hasonló a helyzet akkor is, ha árterületen fekvő ingatlannal rendelkezünk. A tapasztalatok szerint ilyenkor az árhullám elvonulása utáni szivattyúzás akár az ingatlan állapotának megőrzésében is sokat segíthet.  S hogy ne csak negatívumokról essen szó, az esztétikai élményt nyújtó kerti tó üzemelésekor is gyakran szóba kerül a szivattyú használata. Nincs ez másként a medence feltöltésekor, leengedésekor sem.

vissza