Pentax csőszivattyú: megbízhatóság a kertben

2019.02.12.

Gondoltál már arra, hogy olyan berendezések mellett tedd le a voksod, amelyek hosszú időn keresztül szolgálják majd kényelmedet?

Vásárlásaink során hajlamosak vagyunk az olcsóbb megoldásokat választani, pedig akár néhány ezer forinttal többért már megbízható minőséget kaphatnánk. Nincs ez másként akkor sem, ha a kertben használatos szivattyúk kerülnek szóba.

A Pentax csőszivattyú nem véletlen népszerű napjainkban, hiszen az ingatlantulajdonosok azt kaphatják a márkától, amit elvárnak a pénzükért. A szivattyúk egyébként nélkülözhetetlenek a kertes házak esetében, hiszen legyen szó akár öntözésről, akár például az ingatlan vízzel való ellátásáról, az eszköz nélkül aligha lenne mindez lehetséges. A saját kút használata egyébként a takarékosság apropóján nem elhanyagolható, hiszen öntözés során egyébként igen sokba kerülhetne még egy kis kert vízzel való ellátása is. Nem csak a hétköznapokban jön azonban jól a szivattyú, hanem például akkor is, ha özönvíz-szerű esőzésekről van szó, vagy az árvíz által sújtott területeken a szennyvíz eltávolításáról.

S hogy hogyan érdemes vásárolni? Míg a nagyvárosokban általában elérhetőek olyan szaküzletek, ahol szivattyú beszerzésére is lehetőség nyílik, addig a kisebb városokban és településeken ez aligha megoldható ilyen módon. Itt kerülnek képbe azok a webáruházak, amelyek megbízható márkákat kínálnak, és nem csak lakossági felhasználásra. Az ipari területeken is gyakran esik a választás a szivattyúk előnyeire, de például uszodák, szállodák üzemeltetésekor is nélkülözhetetlen segítőtársnak bizonyulnak ezek a berendezések. Akár darabos szennyeződéseket, nagy sűrűségű folyadékokat is gond nélkül lehet szállítani a megfelelő teljesítménnyel rendelkező szivattyú használatával.

vissza