Szivattyúk a ház körül - mire használjuk őket?

2018.07.25.

Az otthon kényelme sokszor éppen olyan aprónak tűnő készülékektől függ, amelyek szükséghelyzetben bizony nélkülözhetetlenek.

Tipikusan ilyenek a szivattyúk, melyekre főként a tavasztól késő őszig terjedő időszakban van nagy szükség, de a háztartás vízellátását szolgáló típusok akár egész évben is dolgozhatnak.

A szivattyú fajták széles választékban állnak rendelkezésre, és a kínálatban mindenki találhat pénztárcájának és az elvégezni kívánt feladatnak megfelelő darabot. A tavaszi medencézést sokan indítják azzal, hogy a felgyülemlett vizet valahogyan el kell távolítani. Ilyenkor a szivattyúk nyújtják a segítséget, de akár a nyár folyamán is hasznosnak bizonyulnak a kerti tó vagy a medence kapcsán. Hazánkban főként az ártéri területeken élők tapasztalhatják meg az árvíz jelentette kellemetlenségeket. Akár az ingatlan állapota is múlhat azon, hogy sikerül-e időben eltávolítani a pincében, vagy akár a földszinten s felgyülemlett szennyvizet. Nem más a helyzet azonban akkor sem, amikor a hatalmas esőzések következtében telik meg a garázs, a pince esővízzel. A balesetveszélyes és a ház szerkezetét is veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében a szivattyúk nélkülözhetetlennek bizonyulnak.

Természetesen nem mehetünk el az öntözés kérdése mellett sem, hiszen főként a nyári hónapokban válik ez szükségessé. Az esőre nem számíthatunk nap mint nap, és a konyhakert, vagy a nagyobb, gazdálkodásra szánt terület esetében a növények életben maradása múlhat azon, hogy megkapják-e a megfelelő mennyiségű vizet. A szivattyúk ma már megfizethető áron elérhetőek bárki számára, ám a választás során érdemes az ismert márkákat előnyben részesíteni, melyekkel biztosan nem lőhetünk mellé tevékenységtől függetlenül. Az online rendelés kényelme is kihasználható szivattyú vásárlás során, ezzel időt és sok esetben pénzt is megtakarítva.

vissza